Jill Mansell: Kaikki alkoi salaisuudesta

Jill Mansellin viihdyttävässä kirjassaa uidaan ja ollaan hiekkarannalla, mutta enimmältään tehdään pitkiä työpäiviä.

Laineyn ja Kilin on esiteltävä itsensä työhönottohaastattelussa pariskunnaksi, sillä sellaista etsitään suureen cornwallilaiseen Menhenick Housen arvotaloon luomaan järjestystä kaaokseen. Heidät on juuri irtisanottu Ranskassa hotelliyrityksestä, kun omistajien varat olivat huvenneet paikan kunnostamiseen ja bisneksen saamiin takaiskuihin. Château de Rafaleen linna oli osoittautunut liian suureksi rahareiäksi. Pisteenä iin päälle osui upporikkaan Wyatt Hilstantonin mönkään mennyt suureellinen kihlajaisjuhla. Romanttiseksi tarkoitetulla kosinnalla yllätetty sydämen valittu Penny oli antanut pakit ja häipynyt linnasta oikopäätä.

Mieli on mustana itsensä känniin juovalla sulhaskandidaatti Wyattilla, mutta myös Laineylla, jolla on työjakson ajan ollut hehkeä romanssi upeannäköisen alfauroksen Antonin kanssa. Mutta komeudella oli jo uudet saalistusvedet mielessä. Lainey ja Kil palaavat Lontooseen etsimään elämälleen uutta starttia. He pääsevät Menhenick Houseen StCarysin merenrantakaupunkiin Cornwalliin 80-vuotiaan oikukkaan ja vaateliaan Sir Richardin ja hänen monipolvisen perhekuntansa palvelukseen. Lainey ja Kil käärivät hihansa ja alkavat selvittää perheen kaoottista kotia ja hoitamatonta puutarhaa. He yrittävät näytellä rakastuneita ja sitä he tavallaan ovatkin. Lainey on iskenyt silmänsä heti seutukunnalle saavuttuaan komeimpaan kuunaan näkemäänsä nuorukaiseen, joka tosin on saanut miinuspisteitä tylyllä käytöksellään kadulla vastaan tullutta vanhempaa naista kohtaan. Kil puolestaan vastaa paikallisen pubin hurmuritarjoilijan, tunnetun homouroksen kutsuvaan katseeseen. Työhaastattelussa Laineyn kaupungilla näkemä komistus paljastuu tulevaksi työnantajaksi. Hän on Sir Richardin, tunnetun jo iäkkään filmitähden pojanpoika Seth, matkailuyrityksen pyörittäjä.

Viihdyttävästä ja vauhdikkaasta rakkaustarinasta – tai rakkaustarinoista – kirjassa on kyse. Jill Mansell (s. 1958) on iskenyt hakkunsa kultasuoneen ryhtyessään kirjoittamaan viihderomaaneja. Niistä on järkiään tullut angloamerikkalaisilla kirjamarkkinoilla ja muuallakin bestsellereitä ja arvattavasti lukijoiden käsiin löytää myös tämä ensimmäinen suomennettu Jill Mansellin romaani, Kaikki alkoi salaisuudesta.

Hauskassa ja vetävässä kesäromaanissa rakastutaan ja rakastetaan, pidetään tunteita piilossa ja koetaan pettymyksiä. Kirjan juoni on mutkia ja odottamia käänteitä täynnä, sillä elämä on sellaista, ennakoimatonta ja nurkan takaa yllättävää. Yllätyksiä toden totta Mansellin romaanissa riittää, viimeisille sivuille saakka. Ilmeisen kestäviksi osoittautuvia rakkaussuhteita kirjassa on lopun siintäessä ainakin kolme. Ja lopussa rakkaussuhteen parodiana näyttäytyvällä suhteellakin on onnellisin mahdollinen päätös. Mansell aikaansaa lukijassa hyvän tuulen.

Tunnettu ja fanitettu menneiden vuosien elokuvatähti Sir Richard tuo tarinaan lukuisia jännittäviä lisämausteita, joka paikkaan näppinsä osuttavan Laineyn avustuksella tosin. Richard oppii, ettei ihailijapostia sittenkään tule siirtää avaamattomana jätepapereihin, kuten hänellä on ollut tapana tehdä. Yksi turkoosinvärinen kirje osoittautuu megakäänteeksi.

Viihdyin erinomaisesti Kaikki alkoi salaisuudesta näppärästi punottujen juonikierteiden pyörteissä. Romaani on juuri sellainen kesäkirja, jonka lukeminen sopii kahdelle, kolmelle joutilaalle päivälle jaettavaksi. Jill Mansel on sujuva ja nokkela tarinanpunoja.

Jill Mansell: Kaikki alkoi salaisuudesta. Bazar 2020, 430 sivua. Suomennos Pirjo Ruti. Kirja tulee myyntiin heinäkuun toisella puoliskolla.

 

Kategoria(t): Kaunokirjallisuus, Viihderomaani Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s